...
Реєструйся

З початку року держава компенсувала підприємцям 45 млн грн за працевлаштування ВПО


Від початку 2024 року держава виплатила роботодавцям 45 млн грн у межах компенсаційної програми за працевлаштування 3 300 внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

«Понад 2 тисячі роботодавців від початку цього року отримали від Уряду компенсацію за працевлаштування 3 300 українців, які змушені були переїхати з небезпечних регіонів країни. Більше сотні з них – люди з інвалідністю. Загалом підприємцям вже перераховано 45 млн грн. Завдяки фінансовому стимулюванню роботодавців за цією програмою, ми допомагаємо внутрішнім переселенцям швидше знайти роботу та адаптуватись на новому місці, мати можливість забезпечувати себе й свою родину. Цього року ми збільшили тривалість виплати компенсації для роботодавців до трьох місяців, а за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю – до 6 місяців», — повідомила Юлія Свириденко.

Читайте також: Актуальні питання обліку ВПО в центрі зайнятості під час воєнного стану

Розмір компенсації, яка виплачується роботодавцю за працевлаштування людини, яка отримала статус ВПО після 24 лютого 2022 року, становить зараз 8 тисяч гривень.

Щоб отримати кошти, роботодавець має укласти трудовий договір (зокрема за сумісництвом), гіг-контракт з внутрішньо переміщеною особою та подати заяву на отримання компенсації через Портал Дія або в паперовій формі у центрі зайнятості разом з пакетом необхідних документів.

 

Нагадаємо, Уряд запровадив програму стимулювання підприємців брати на роботу внутрішніх переселенців у квітні 2022 року. Мета програми – пришвидшити адаптацію людей, що змушені були переїхати в більш безпечні регіони, та підвищити рівень зайнятості серед населення. За кожного працевлаштованого з числа ВПО держава виплачує роботодавцю компенсацію у розмірі мінімальної заробітної плати (станом на 1.04.2024 – 8 000 грн) впродовж 3 місяців, за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю – впродовж 6 місяців.

Читайте також: Чи нараховується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?

Джерело: Урядовий портал

Всеукраїнський кадровий форум — 2024

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...